2023 workshopjai

Egyedi, praktikus lakásdekorációt készítünk: fa alapra kavicsokból varázsolunk madarakat és kis akasztókkal kulcstartót vagy napszemüveg tartót készítünk.

Vászon táskát festettünk. Nagy izgalommal készítették és ez csak fokozódott, amikor becsomagolták a személyre szóló írott-rajzolt tasakokba. Tudtátok édesanyák, hogy vasalni is tudnak?

"Már a különböző ősi kultúrákban is megtalálható a nyúl, mint többletjelentéssel bíró jelkép. A hinduknál a tökéletes áldozat megtestesítője, mert a legenda szerint tűzbe ugrott önként, ezzel feláldozva magát, hogy Buddha élelemhez jusson.Kínában többféle szerep is köthető hozzá: amellett, hogy a hosszú élet, a termékenység és a megújulás...

Idén is néhány hajósi ház ablakát különböző tájegységekre jellemző hímes tojás díszíti. Egyes motívumok jelentését felelevenítettük és különböző technikákról is olvashattunk. Aki pedig szeretné kipróbálni a hagyományos írott tojás készítését kesicével/írókával szeretettel várom nagypéntek délutánján. Egyes vidékeken a húsvéti hímes tojást...

A tavasz kétségtelen már a kertekben lépked! Tegnap délelőtt pedig a jelentkezők megálmodták és elkészítették a saját kis kertük tündérénék/manójának otthonát! Ragasztottak, koncentráltak, pingáltak, dekoráltak, csacsogtak, fát égettek, festetek, nasiztak és végül minden nehézségen felülkerekedve büszkén vihették haza az alkotásokat!

Amikor a borászok pincenyitogatnak, akkor mi szombat délelőtt alkotásra invitálunk!