Workshopok

Várom szeretettel a sulis korosztályt egy közös alkotásra. Ha gyermeked szeret alkotni, vagy szívesen kipróbálná magát, itt a helye! Ünnepek és évszakok ihlette foglalkozásokon családias hangulatban alkotunk. Ugyanakkor barátnős kikapcsolódásra is választhatjátok, csapatépítésre, lánybúcsúra, születésnapra.

  • Az árak tavalyihoz hasonlóan 8.300,- Ft/fő iskolásoknak, 3.800,- Ft/fő óvodásoknak, amelyek tartalmazzák a kellékeket és nasit,
  • bejelentkezési határidő: január  24, az űrlap kitöltésével,
  • 2 - 5 fővel valósulnak meg a foglalkozások,
  • kövesd be a facebook eseményt a további részletekért. 

Varrjuk meg az idei szerencsénket!

január 27, szombat 10 és 16 óra

Szeretettel várom a sulis és ovis korosztályt az idei év első workshopjára, kézműves foglalkozására. Amikor azon gondolkodtam, hogy ebben a hónapban milyen témában alkothatnánk, eszembe jutott az egyik gyerekkori emlékem, amikor intenzíven jelen volt a spiritualitás az életemben. Szerettem volna a családtagjaimat megajándékozni, így lehetőségeimhez mérten szerencse- és szerelemhozó talizmánokat készítettem.

A talizmán középkori görög nyelvből (to telesmo) az arab nyelvbe átültetett szó, természetfeletti óvóeszköz értelmében. A keleti néptől vették át e szót az európaiak is. Rokon szó az amulet. A talizmánba helyezett erők egy adott cél érdekében fejtik ki hatásukat viselőjükre, vagy annak környezetére. A talizmánt hordhatjuk magunknál, magunkon, vagy tarthatjuk egy bizonyos helyen, ami az adott területtel kötődik, például ágyban autóban, egy ruha bélésébe varrva, stb.

Az iskolásokkal négylevelű lóherét varrunk. Úton vannak olyan kis finom kellékek, amelyekkel személyesebbé tehetik majd. 

Az ovisok is varrni fognak egy egyszerűbb technikával, kis töltött malacot készítünk.


Egyedi, praktikus lakásdekorációt készítünk: fa alapra kavicsokból varázsolunk madarakat és kis akasztókkal kulcstartót vagy napszemüveg tartót készítünk.

Vászon táskát festettünk. Nagy izgalommal készítették és ez csak fokozódott, amikor becsomagolták a személyre szóló írott-rajzolt tasakokba. Tudtátok édesanyák, hogy vasalni is tudnak?

"Már a különböző ősi kultúrákban is megtalálható a nyúl, mint többletjelentéssel bíró jelkép. A hinduknál a tökéletes áldozat megtestesítője, mert a legenda szerint tűzbe ugrott önként, ezzel feláldozva magát, hogy Buddha élelemhez jusson.Kínában többféle szerep is köthető hozzá: amellett, hogy a hosszú élet, a termékenység és a megújulás...

Idén is néhány hajósi ház ablakát különböző tájegységekre jellemző hímes tojás díszíti. Egyes motívumok jelentését felelevenítettük és különböző technikákról is olvashattunk. Aki pedig szeretné kipróbálni a hagyományos írott tojás készítését kesicével/írókával szeretettel várom nagypéntek délutánján. Egyes vidékeken a húsvéti hímes tojást...

A tavasz kétségtelen már a kertekben lépked! Tegnap délelőtt pedig a jelentkezők megálmodták és elkészítették a saját kis kertük tündérénék/manójának otthonát! Ragasztottak, koncentráltak, pingáltak, dekoráltak, csacsogtak, fát égettek, festetek, nasiztak és végül minden nehézségen felülkerekedve büszkén vihették haza az alkotásokat!

Amikor a borászok pincenyitogatnak, akkor mi szombat délelőtt alkotásra invitálunk!