Ünnepre hangoló

Néhány családnak köszönhetően az elmúlt években sikerült Hajósra is elhozni az élő kalendárium varázsát. Közösen éljük át estéről estére a várakozás örömét, miközben sétálunk, beszélgetünk és finomságokat kóstolhatunk. 

Tavasszal pedig a hagyományos írott tojások jelentését elevenítjük fel, miközben ismét hangulatos, ünnepi díszben tündökölnek az ablakok.

Hímes tojás keresés Hajós utcáin
Hímes tojás keresés Hajós utcáin
Fénylő adventi ablakok Hajós utcáin
Fénylő adventi ablakok Hajós utcáin

A legkisebbeknek is kedvezünk!

Farsangi mulatság 2023
Farsangi mulatság 2023

Családias hangulatban kis tanoncokkal és szüleikkel közösen megismerhettük a katicabogár farsangi történetét, majd mondókáztunk, fogócskáztunk. Pihenésként mindenki elkészítette a kis Kisze bábját, ezt követően hangszerekkel zajongva elkísértük Kisze asszonyságot az utolsó útjára - ráolvastunk minden rosszat, amit csak vigyen el magával. Végül visszatértünk a meleg pincébe, kezdődhetett a tánc és a megérdemelt finomságok. Képes beszámoló 

Mikulás hívogató
Mikulás hívogató

A Mikulás hívogató keretében megnéztük a Télapó és ezüstmackó c. mesét diafilmen, közben a gyerekek kekszet majszolhattak gyümölcslével. Keveset mondókáztunk, majd mielőtt elkészítették volna a hóemberek városát, a Mikulásnak rajzoltak és a kihelyezett postaládába bedobták. Mindenki izgatottan várhatja, hogy hétfő este meglátogassa a Mikulás. A manói most nagyon szorgoskodnak, zsákot varrnak, kis csomagokat raknak össze, hogy végül a Mikulás levele is belekerülhessen. Képes beszámoló

Az utóbbi két évben van lehetőség már, hogy a Mikulás személyesen  adja át az ajándékokat Hajóson. Keress bizalommal az elérhetőségek valamelyikén.