Ünnepre hangoló

Néhány családnak köszönhetően az elmúlt években sikerült Hajósra is elhozni az élő kalendárium varázsát. Közösen éljük át estéről estére a várakozás örömét, miközben sétálunk, beszélgetünk és finomságokat kóstolhatunk. 

Tavasszal pedig a hagyományos írott tojások jelentését elevenítjük fel, miközben ismét hangulatos, ünnepi díszben tündökölnek az ablakok.

Hímes tojás keresés Hajós utcáin
Hímes tojás keresés Hajós utcáin

A legkisebbeknek is kedvezünk!

Farsangi mulatság 2023
Farsangi mulatság 2023

Családias hangulatban kis tanoncokkal és szüleikkel közösen megismerhettük a katicabogár farsangi történetét, majd mondókáztunk, fogócskáztunk. Pihenésként mindenki elkészítette a kis Kisze bábját, ezt követően hangszerekkel zajongva elkísértük Kisze asszonyságot az utolsó útjára - ráolvastunk minden rosszat, amit csak vigyen el magával. Végül visszatértünk a meleg pincébe, kezdődhetett a tánc és a megérdemelt finomságok. Képes beszámoló 

Mikulás hívogató
Mikulás hívogató

A Mikulás hívogató keretében megnéztük a Télapó és ezüstmackó c. mesét diafilmen, közben a gyerekek kekszet majszolhattak gyümölcslével. Keveset mondókáztunk, majd mielőtt elkészítették volna a hóemberek városát, a Mikulásnak rajzoltak és a kihelyezett postaládába bedobták. Mindenki izgatottan várhatja, hogy hétfő este meglátogassa a Mikulás. A manói most nagyon szorgoskodnak, zsákot varrnak, kis csomagokat raknak össze, hogy végül a Mikulás levele is belekerülhessen. Képes beszámoló

Az utóbbi két évben van lehetőség már, hogy a Mikulás személyesen  adja át az ajándékokat Hajóson. Keress bizalommal az elérhetőségek valamelyikén.