Újdonságok Kalcifer otthonában

Nehéz szavakba önteni azt, amit legjobb inkább átélni.

A történetet Ádám és Évától kezdem, azaz, amikor egyetemista voltam iszonyat jó oktatásban részesülhettem. Amit kimondottan szerettem az a sok-sok gyakorlat, terepmunka. A tanáraink küldtek és vittek különböző intézményekbe, hogy tapasztaljunk, kiismerjük magunkat, hogy melyik az a terület, amiben nem szeretnénk dolgozni és mi az, ami leginkább a személyiségünkhöz közel áll, amiben jók lehetnénk vagy látunk fantáziát a kiteljesedésben. Így tényleg mindenbe sikerült bele kóstolni: óvodások logopédiai fejlesztése, iskolákban prevenciós munkák, börtönlátogatás, árvaházak, kisebbségiek integrációja, tanultam Braille-írást és jelbeszédet, amit élesben is használhattunk; egyéni és családterápia, idősgondozás, volt enyhe és súlyosan fogyatékos személyekkel is gyakorlat. Ekkor találkoztam először a szenzoros szobával, még most is tisztán él az élmény bennem, amikor oda beléptem. A munkahelyek és egyéb képzések pedig tereltek az utamon. Aztán egyre csak nőtt bennem a vágy, hogy korlátok nélkül végezhessem azt, amit szeretek. Korlátok nélkül… :))) mondjuk azt, hogy egyes korlátok megszűntek, a többit pedig lehetőségeimhez mérten apránként megugrom. :) Így van ez Kalcifer otthonával is.

Amikor a pince nevén gondolkodtam, a skorpió énemen túl, a Titkok jelzője megnyugvással töltött el. Hiszen még magam előtt is részben rejtve volt, hogy mi mindent hozhat az életemben ez a vállalkozás. Kezdetben a kreativitás megélését tükrözték a szabadulószobák és szerintem még most is egy ritka jó programlehetőség, de tapasztaltam, hogy a fenntartáshoz ez sajnos édes kevés lesz. Így ahogy a fiam cseperedett egyre jobban tudtam visszahozni az életembe azokat a dolgokat, amikkel a szolgáltatásaimat az elmúlt 3 évben bővítettem. Mivel a Titkok Pincéjében sok minden megférhet, így egy újabb vágyálom valósulhatott meg. Szerencsés helyzet az, amikor oda-vissza segítik egymást az édesanyaként átélt nehézségek és a szakemberként szerzett tudás ködhalmaza, ezek alakítják a pince sorsát. Bízva abban, hogy van rá igény. Vagyis anyaként tapasztalom, hogy igen, nagyon is; szakemberként pedig látom, hogy szükségszerű!

Tehát 2023 szeptemberében vettem egy mély levegőt és sófallal bővítettem Kalcifer otthonát. Így újabb lehetőségekkel, titkokkal bővült a szolgáltatási palettám. Bízok benne, hogy sok új vendég tér majd be hozzám, élve a lehetőségekkel, hogy ők is mélyeket lélegezhessenek.