Nyuszi hopp!

2023.04.08

"Már a különböző ősi kultúrákban is megtalálható a nyúl, mint többletjelentéssel bíró jelkép. A hinduknál a tökéletes áldozat megtestesítője, mert a legenda szerint tűzbe ugrott önként, ezzel feláldozva magát, hogy Buddha élelemhez jusson.Kínában többféle szerep is köthető hozzá: amellett, hogy a hosszú élet, a termékenység és a megújulás szimbóluma, a császárné emblémája is és a kínai horoszkópban a legszerencsésebb jegynek tartják.A hagyomány szerint teliholdkor a nyulak a mezőkön összegyűlnek, ezért a Hold közvetítőinek is nevezik őket, és a Hold ünnepre, fehér illetve piros nyuszi figurákkal készülnek.A taoista filozófusok tanításai szerint még fontosabb szerepük van: ők készítik ugyanis a halhatatlanság elixírjét.NŐIES SZIMBÓLUM ÉS A TAVASZ HÍRNÖKEA nyulakról azt is tudjuk, hogy rendkívül szapora állatok ezért is lehetnek sok kultúrában a termékenység, a túlélés és a család szimbólumai.
A görög / római mitológiában Aphrodité kísérő állataként ábrázolják, de gyakran megjelenik Cupido oldalán is.
Az angolszász holdistennőt (Eostre) jellemzően nyúlfejjel ábrázolták és ő teremtette az új életet, a tavaszt. Ezért az ő tiszteletére minden évben ünnepséget rendeztek a tavaszi időszakban. A nyúl így összekapcsolódott az újjászületéssel és a természet körforgásával, megújulásával."

Gondoltam megosztom ezt veletek is! De a lényeg, hogy április 8, szombat délelőtt 9-11 óra között (jó lehet ez az időpont?) elkészítjük a saját kis nyuszinkat. Ami érdekesség és nekem nagyon tetszik, hogy egész évben az évszakokra hangolhatjuk, így nem csak tavasszal, a húsvéti időszakban lehet az otthonunk dísze, hanem egész évben és nem mellesleg nem kell 10 hónapon keresztül valahol tárolni. Évszakra hangolhatjuk, mert cserélhető a fejdísze, kis zsákjába szezonális termések kerülhetnek (egy kisebb virágcserép is belefér). Az alapot elkészítem és nektek a nyuszit kell formára festeni sablon alapján, egy kis fejdíszt álmodni neki, bűbájosra festjük a szemét, belőjük a bajuszát, pompon farkat készítünk és szinte életre is kell olyan cuki lesz. Ha szeretsz alkotni, vagy szívesen kipróbálnád magad gyere és jelentkezz.
Ha pedig barátnős programot terveznétek, kérhettek külön időpontot.

Képes beszámoló