Varrjuk meg a szerencsénket!

2024.01.27

Szeretettel várom a sulis és ovis korosztályt az idei év első workshopjára, kézműves foglalkozására. Amikor azon gondolkodtam, hogy ebben a hónapban milyen témában alkothatnánk, eszembe jutott az egyik gyerekkori emlékem, amikor intenzíven jelen volt a spiritualitás az életemben. Szerettem volna a családtagjaimat megajándékozni, így lehetőségeimhez mérten szerencse- és szerelemhozó talizmánokat készítettem.

A talizmán középkori görög nyelvből (to telesmo) az arab nyelvbe átültetett szó, természetfeletti óvóeszköz értelmében. A keleti néptől vették át e szót az európaiak is. Rokon szó az amulet. A talizmánba helyezett erők egy adott cél érdekében fejtik ki hatásukat viselőjükre, vagy annak környezetére. A talizmánt hordhatjuk magunknál, magunkon, vagy tarthatjuk egy bizonyos helyen, ami az adott területtel kötődik, például ágyban autóban, egy ruha bélésébe varrva, stb.

Az iskolásokkal négylevelű lóherét varrunk. Úton vannak olyan kis finom kellékek, amelyekkel személyesebbé tehetik majd.

Az ovisok is varrni fognak egy egyszerűbb technikával, kis töltött malacot készítünk.

  • Az árak tavalyihoz hasonlóan 8.300,- Ft/fő iskolásoknak, 3.800,- Ft/fő óvodásoknak, amelyek tartalmazzák a kellékeket és nasit,
  • bejelentkezési határidő: január 24, az űrlap kitöltésével,
  • 2 - 5 fővel valósulnak meg a foglalkozások,
  • kövesd be a facebook eseményt a további részletekért.